#3 Mikä ihmeen selitysvideo?

Näyttökuva 2022-3-18 kello 14.20.33

Miksi selitysvideo?

Selitysvideo on kuin virtuaalinen myyntitykki, joka myy puolestasi silloinkin kun nukut tai olet etelänlomalla nauttimassa aurinkotuolissa sateenvarjodrinkkiä. Animoitu selitysvideo on esimerkiksi Yhdysvaltain markkinoilla jo pitkään ollut yksi suosituimmista tavoista markkinoida tuotteita ja suuren rapakon takana n. 49% yrityksistä käyttää selitysvideota osana markkinointiaan. Tulokset puhuvat myös puolestaan, sillä selitysvideon avulla yritys voi tehostaa myyntiään, koska jopa 85% kuluttajista sanoo ostavansa tuotteen todennäköisemmin jos on nähnyt siitä videon. Melkoisia lukuja, eikö vain?

Selitysvideo on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan video, joka selittää miten palvelu hyödyttää kuluttajaa. Selitysvideoita voidaan rakentaa animaation avulla tai kuvattuna. Animaatio on varmempi valinta silloin, kun selitettävä asia vaatii selvää visualisointia. Kuvattu ratkaisu toimii parhaiten jos halutaan samalla tuoda yrityksen kasvoja esiin ja luoda brändiä.

Koska nykyään suurin osa verkossa liikkujista lukee kuin hamsteri – onnittelut vaan, mikäli olet näin pitkälle jaksanut lukea, niin lyhyt selitysvideo on mitä oivallisin tapa murjoa läpi miksi yrityksesi palveluita kannattaa ostaa.

Jaa artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn
Joel Hietikko, CCO / FOUNDER

Joel Hietikko, CCO / FOUNDER

Kirjoittaja on Lyhytvideo.fi perustajaosakas ja luova johtaja.

Pyydä tarjous nyt

Teemme yrityksellesi tuotantoehdotuksen ilman sitoumuksia.